zoner.cz   |   regZone.cz   |   czechia.com   |   inShop.cz   |   inMail.cz   |   Interval.cz   |   ZonerPress.cz   |   inPage.cz   |   Zonerama.cz
přihlášení k účtu
novinky

7. 8. 2019
UPGRADE Byl proveden upgrade systému na Debian 10 Buster.
10. 1. 2019
UPGRADE Nově je výchozí verze PHP 7.3.
8. 10. 2018
UPOZORNĚNÍ: 9.10.2018 dojde k přestěhování serveru do nového datového centra. Očekávaný výpadek cca hodina.
archiv
doporučená kniha



MySQL profesionálně
Optimalizace pro vysoký výkon
712 stran, cena 621,- Kč

koupit
vlákno

Kategorie: MySQL

seznam kategorií | nové téma | hledat

Nahrání obrázku do databáze
Od: Podbor
Posláno: 16. 1. 2011 10:47:52
Zdravím,

měl bych dotaz, jestli lze při běžném účtu nahrávat obrázky do databáze.
Vytvořil jsem si tabulku a pro obrázek sloupec "MEDIUMBLOB", nicméně když se pokusím obrázek nahrát přes PHP skript, zůstane sloupec prázdný: [BLOB - 0B].
Zkoušel jsem to přes "PHPMyAdmin" a tam jsem dostal následující chybu:
NSERT INTO `czmpodbor`.`Images` (`id_picture`, `picture`, `name_picture`, `content_type`, `inserted`) VALUES (NULL, UNHEX(0x4749463839610b....

MySQL hlásí:
#1048 - Column 'picture' cannot be null
Dovedl by mi někdo poradit, kde je chyba ? Nebo jestli to vůbec lze ?
Díky,

s pozdravem
P0dbor

Re: Nahrání obrázku do databáze
Od: radek
Posláno: 16. 1. 2011 20:46:47
Obrázky se do databáze neukládají, tam se ukládá jen cesta k nim, cesta do adresáře vytvořeném na serveru, v kterém jsou obrázky uloženy.(pomocí php scriptu nebo přes FTP)
např. "../image/foto.jpg".