zoner.cz   |   regZone.cz   |   czechia.com   |   inShop.cz   |   inMail.cz   |   Interval.cz   |   ZonerPress.cz   |   inPage.cz   |   Zonerama.cz
přihlášení k účtu
novinky

7. 8. 2019
UPGRADE Byl proveden upgrade systému na Debian 10 Buster.
10. 1. 2019
UPGRADE Nově je výchozí verze PHP 7.3.
8. 10. 2018
UPOZORNĚNÍ: 9.10.2018 dojde k přestěhování serveru do nového datového centra. Očekávaný výpadek cca hodina.
archiv
doporučená kniha



MySQL profesionálně
Optimalizace pro vysoký výkon
712 stran, cena 621,- Kč

koupit
vlákno

Kategorie: MySQL

seznam kategorií | nové téma | hledat

Stromové zobrazenie kategórií
Od: o5tok
Posláno: 8. 11. 2006 11:22:55
Dobry den



Potrebujem pomoct so stromovym zobrazenim kategorii

v tabulke categories mam polozky

id (id_kategorie) , parent_id (id kategorie na ktoru podkategoria naväzuje) , atd.



na konci tohto textu uvediem moj script na zistenie vsetkych podkategorii vybranej kategorie..



napriklad mam strom

Kategore

------ovocie

--- jablka

----- zrele

----- nezrele

--- hrusky

------- zelenina

--- mrkva

--- cibula



chcem napriklad zistitvsetky podkategorie z \"ovocie\". ja som to robil tak ze v cykle viac krat pouzijem MySQL query.

Je to vhodny sposob, alebo existuje nieco jednoduchsie, popripade vhodnejsie?



Dakujem





moj priklad:



$up_level[0]=$_GET[category_open]; //prva kategoria ktora sa ma otvorit



while(count($up_level)!=0)

{



for($k=0;$k<count($up_level);$k++)

{

$show_categories[]=$up_level[$k];

$query=\"SELECT id, parent_id FROM \".TABLE_CATEGORIES.\" WHERE (parent_id=\'\".$up_level[$k].\"\')\";

$res2=MySQL_Query(\"$query\") or die(MySQL_Error());



for($j=0;$j<MySQL_Num_Rows($res2);$j++)

{

$id=MySQL_Result($res2,$j,\'id\');

if($id!=\"\")$level[]=$id;



}

}

$up_level=$level;

unset($level);

}





// v poli $show_categories su vsetky podkategorie vratane vybranej

Re: Stromové zobrazenie kategórií
Od: o5tok
Posláno: 8. 11. 2006 16:13:46
pardon.. kategorie strom som zle napisal

spravne strom vyzera takto



ovocie

-- jablka

---- zrele

---- nezrele

-- hrusky

zelenina

-- mrkva

-- cibula

Re: Stromové zobrazenie kategórií
Od: Radek
Posláno: 8. 11. 2006 17:38:28
Pohledej na google

Re: Stromové zobrazenie kategórií
Od: o5tok
Posláno: 9. 11. 2006 07:26:33
ide mi o to ze ci mozem pocas jedneho scriptu urobit tolko dotazov na mysql

Re: Stromové zobrazenie kategórií
Od: radek
Posláno: 9. 11. 2006 17:29:22
Já myslím že by to neměl být problém, tak to zkus a uvidíš.

Re: Stromové zobrazenie kategórií
Od: R
Posláno: 26. 1. 2007 20:07:56
Nooo v zasade by melo jit nejdriv vytahnout z db vsechny data te stromove struktury jednim dotazem a potom napsat funkci ktera projde vysledky a utvori z nich strom.Myslim ze by to bylo vykonove o nakej ten bodik lepsi...