zoner.cz   |   regZone.cz   |   czechia.com   |   inShop.cz   |   inMail.cz   |   Interval.cz   |   ZonerPress.cz   |   inPage.cz   |   Zonerama.cz
přihlášení k účtu
novinky

7. 8. 2019
UPGRADE Byl proveden upgrade systému na Debian 10 Buster.
10. 1. 2019
UPGRADE Nově je výchozí verze PHP 7.3.
8. 10. 2018
UPOZORNĚNÍ: 9.10.2018 dojde k přestěhování serveru do nového datového centra. Očekávaný výpadek cca hodina.
archiv
doporučená kniha



MySQL profesionálně
Optimalizace pro vysoký výkon
712 stran, cena 621,- Kč

koupit
příspěvěk

Kategorie: MySQL

seznam kategorií | nové téma | hledat

Outer join a count() ?
Od: Miro
Posláno: 13. 9. 2009 18:42:33
Zdravím, neviem, či robím niekde chybu alebo som správne nepochopil outer join, ale outer join sa mi v spojení s funkciou count() správa divne. Modelový príklad: mám tabuľku faktúr a tabuľku položiek, kde mám k faktúre rôzne počty položiek (aj 0). Chcem vypísať zoznam faktúr pre jedného zákazníka s počtom položiek na faktúre:

select f.id, count(p.id) from faktury f left outer join polozky p on f.id=p.id

where f.ico=\'XXX\' group by p.id



a výpíše mi správne zoznam všetkých faktúr, ktoré majú aspoň jednu položku (aj s počtom položiek), ale iba jednu faktúru, ktorá nemá žiadnu položku. Vie niekto, kde je chyba - prečo vypíše iba jednu faktúru s nulovým počtom položiek, hoci ich je tam viac? Robí mi to na lokáli i tu na php5 serveri. Pritom ak odstránim group a count(), tak vypíše aj všetky faktúry bez položiek..

Veľmi pekne ďakujem
seznam odpovědí
téma autor vloženo
Outer join a count() ? Miro 13. 9. 2009 18:42:33

odpovědět

Jméno:
Předmět:
E-mail:
Potvrzovací kód:    
upozornění

Toto je neredigovaná a nemoderovaná diskuse čtenářů serveru php5.cz. Provozovatel serveru za obsah jednotlivých příspěvků nenese zodpovědnost.

Prosíme NEVKLÁDEJTE do diskuze na tomto serveru ŽÁDNÉ WAREZ PŘISPĚVKY týkajících se kradení software a podobného obohacování.

Tyto příspěvky přímou měrou poškozují tento server, proto se jich prosim VYVARUJTE.

Upozorňujeme, že u všech příspěvků zaznamenáváme IP adresu a cookies a tyto údaje poskytujeme v případě warez příspěvků orgánům, které si je čas od času vyžádají. Pokud s tímto nesouhlasíte, nevkládejte prosím do tohoto fóra žádné příspěvky - chod serveru je závislý především na disciplíně jeho uživatelů a nemáme zájem, zde řešit žádná témata, která jsou v rozporu s platným právním řádem.